5. søndag efter påske (1. tekstrække)

26. maj 2019 | Udarbejdet af Eva Thorgaard Jerg og Hans Chr. Magaard

Teologisk reflektion over helligdagen

Ind i mellem taler vi om de kirkelige retninger og mener hermed nogle af de kirkelige grupperinger i det danske kirkelige landskab. Men denne søndag kunne man tale om kirkelige eller kristelige retninger langt mere bogstaveligt, ikke mindst ud fra Jeremias-teksten og evangeliet.

Prøv at søge efter de retningsangivende ord, - der er mange: "planer om lykke", "om en fremtid og et håb", "... går I hen og beder til mig..." "Søger I mig, skal I finde mig", "jeg er udgået fra Faderen", "jeg er kommet til verden", "jeg forlader verden igen".

Jeg kunne forestille mig at tale om livsretning og kirkelig livsretning, måske med afsæt i en GPS eller geocaching. Om at vi måske nok tror at have en retning på vores liv - eller vi søger efter koordinatorerne for at få den - men at der er forskellige veje frem, og måske endda skatte eller velsignelser undervejs. Vor Herre gik heller ikke altid den slagne vej.

Som modpol til retningerne og bevægelsen er der Jakob, som er i et vadested. Men han bliver ikke stående. Han kæmper dér i vadestedet - og sådan kan selv vadesteder blive til velsignelse. Også selv om man går mærket ud af kampen.